Vandalen halen ‘buurtmarktkraam’ Oost overhoop

Onverlaten hebben vannacht flink huisgehouden in Oost. Doelwit was de marktkraam die Stichting Blije Buren onder meer gebruikt om voedsel uit te delen.
Blije Buren gebruikte de kraam als een soort openluchtbuurthuis, nadat ze eerder dit jaar gedwongen het nabijgelegen GVB-huisje en een pand aan de Plantage Middenlaan moesten verlaten. ‘Onze kraam is volledig overhoop gehaald’, stelt Francisca van de stichting. ‘We hebben geen idee wie hier achter zit, maar het moet vannacht gebeurd zijn’.

Per dag komen er volgens Francisca zo’n honderd tot honderdvijftig mensen bij de kraam langs. Onder meer gratis groenten en brood op te halen. ‘Ondanks de schade gaan we wel door met het uitdelen van voedsel, de mensen rekenen toch op ons’.

Nieuw huisje
De politie is inmiddels langs geweest en de puinhoop wordt vanmiddag opgeruimd. Er gloort nog wel een beetje hoop voor de stichting. Er is namelijk vervangend onderdak gevonden. ‘We hebben een huisje gedoneerd gekregen. Dit huisje staat alleen nog in West en moet nog hierheen. Er komen vanmiddag toevallig ook twee ambtenaren langs om hier over te praten, die zien dan hopelijk ook gelijk de noodzaak van een nieuw onderkomen voor ons in’, aldus Francisca.

Bron: AT5