Teken de petitie

Participatie tegengehouden door gebrek aan steun van de gemeente

Waarom dit belangrijk is

Buurt activiteitencentrum in de Architectenbuurt wordt bedreigd met sluiting nu het GVB een kort geding heeft aangespannen tegen de bewoners die de voormalig eindhalte van Bus 22 in beheer hadden genomen na 14 maanden leegstand.

De bewoners hadden een aantal krakers tegengehouden om erin te gaan wonen en besloten nu het toch onbeheerd openstond een lang gekoesterde wens te vervullen en er een buurtcentrum van te maken. Nu ruim 9 maanden voorziet het centrum bewoners van groenten, fruit, en brood geschonken door lokale ondernemers die het initiatief toejuichen.

Tevens worden er diverse activiteiten georganiseerd ter bevordering van het contact tussen alle bewoners in de buurt en elders in de stad. Ook kunnen mensen er altijd terecht in de warme huiskamer voor een kop koffie,thee een sapje of een heerlijk dagverse soep gemaakt van de geschonken groenten en fruit van de lokale ondernemers. Inmiddels is de plek uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats van mensen kinderen van alle leeftijden en diverse etnische achtergronden en worden er dagelijks tussen de 50 en 100 buurtbewoners voorzien van groenten, fruit, brood en aandacht.

De activiteiten bestaan onder andere uit huiswerkbegeleiding, hulp bij taalachterstand, kookcursussen, het helpen van ouderen bij klusjes, het gezamenlijk nuttigen van een voedzame maaltijd ter bevordering van kennismaking, en veel meer.
Dit succesvolle op vrijwilligerskracht zonder subsidie georganiseerde project is volgens het centrum de door onze overheid oh zo verlangde Participatie. Dus vinden wij dat de gemeente hun taak naar de bewoners moet nakomen en een ontruiming zou moeten voorkomen.

Ondanks steun van de deelraad Oost voor dit initiatief is het GVB geenszins van plan om mee te werken en willen zij het huisje demonteren en verplaatsen. Letterlijk schrijven zij in de dagvaarding:

GVB heeft geen rol of taak in de bevordering in de buurtcohesie

Teken voor behoud van deze locatie en deel deze petitie.

Teken de petitie