Social Shizzle

Facebook

Stichting Blije Buren

Wij nodigen een ieder uit onze voorziening te bezoeken, om hen te betrekken bij een gezamenlijke maaltijd, een soepje, drankje of hapje. Mede door de opzet van het MUSEUM projekt RUYSDAEL hebben wij verschillende kunstenaars,(Herman Lans, Floris Andrea, Justus Donker,Fella Donker,Dali Donker, Jacob Kanbier,Herman Brood H.I.M., Karski, Kristiaan Koster, Marianka the Blue, Nico Koster, Dirre, Reen, Fabiola levend kunstwerk, e.a.) en momenteel met een heel bijzondere expositie JAN BIANCHI, en daarmee kunstliefhebbers kunnen betrekken met de ontwikkeling en profilering van de stichting Blije Buren ( B B ) en haar aanbod van activiteiten, zoals: Yoga, Muziekles voor kinderen door OPAH, Poezie-avond met Gerdi, verjaardagspartij, school-reunie, Foto-expositie( John Lennon), Filmavond, Toneelvoorstelling, stand-up comedian, studentenbijeenkomst, ombudsman, integratie-projecten, thema-avond, kook-club, zang en dans avond, catwalk, bieden van flex-plek, computerles, stage begeleiding, meubelproject, klussenproject, boten berging c.q. lichting, hulp bij verhuizingen, ouderenhulp, begeleid wonen project, ledigen van broodnood, mozaiek, verzamelen rest nullus , recycling projecten, video-project o.l.v.Shahin, etc. BEL VOOR NADERE INFO 0623393437 ATTITUDE FOR GRATTITUDE BEDANKT, Gert Jan Van Keulen,voor je maatschappelijke betrokkenheid en Sven Sauer voor je empathie en begrip voor en bij het realiseren van de wens om de stichting Blije Buren te laten groeien tot een begrip. Sven heeft ons enkele locaties laten zien en had bedacht, na al onze plannen te hebben aangehoord, dat Stichting Blije Buren heel goed op z'n plek zou zijn in de Ruysdaelstraat, centraal gelegen in ons Amsterdam. De aandacht, tijd, liefde en 't geduld, die we voor een ieder die ons pad kruist, hebben , mogen we ook besteden aan de ruimte , i.d.d. perfekt geschikt voor ons doel.
Stichting Blije Buren
Stichting Blije Buren
Pas goed op jezelf en elkaar lieverds 💙
Stichting Blije Buren
Stichting Blije Buren
Dit is een tekst van een Italiaanse psycholoog, F. Morelli. Een mooie tekst om de dag mee te beginnen. Verwoordt erg goed wat er gaande is in de wereld:

THE SURVIVAL OF THE KINDEST

Als een mens een keer griep doormaakt kan dat een schok zijn voor het immuunsysteem. Sommige schokken zijn misschien te groot, maar de meeste maken ons sterk en creëren een gezonde afweer. Nu lijkt het of de wereld de griep heeft. De wereld hoest, heeft een pauze nodig en werkt aan zijn eigen immuunsysteem.

Juist nu het klimaat dringend aandacht vraagt, moeten we massaal thuisblijven. De luchtkwaliteit krijgt hier en daar een adempauze en knapt op. We kunnen nadenken over of we vaker thuis kunnen werken en de natuur een beetje sparen.

ALLES IS MET ALLES VERBONDEN

We denken soms zo in landsgrenzen, geloofsgrenzen, hokjes en soorten, goed en kwaad, maar deze griepgolf doet daar niet aan mee. In de natuur bestaan deze grenzen namelijk niet. Alles is met alles verbonden. We zijn één grote familie. We kunnen allemaal geraakt worden en we hebben saamhorigheid en solidariteit nodig als onze weerstand beproeft wordt.

We zijn zo’n enorme consumptieve wereld geworden, maar deze griepgolf vraagt ons om even te stoppen, de boodschappentas thuis laten, zelf thuis blijven, even niet van hot naar her reizen. Even ZIJN in plaats van doen. De voorraden die we hebben aanspreken en al het rennen en vliegen en consumeren even laten kalmeren. We leven in een 24 uurs maatschappij, nu is het een aantal weken of maanden tijd om tot stilstand te komen. We hebben weer lege dagen op de kalender, we kunnen thuis zijn met onszelf. We voelen weer hoe het is om dagen gewoon samen een gezin te zijn. Met elkaar de tijd beleven.

HET WONDER ONTDEKKEN

Veel van onze relaties spelen zich deels of geheel af in een digitale dimensie. Nu we elkaar niet mogen aanraken en niet mogen knuffelen kunnen we weer ontdekken hoe waardevol werkelijk fysiek contact is. Nabijheid en aanraking zijn van levensbelang. Soms ontdek je het wonder van iets pas wanneer je het even kwijt bent.

Darwin zei: niet de sterkste of de meest intelligente overleven, maar diegene die zich het beste kunnen aanpassen aan veranderingen. Dit is een moment om onze mee-verander-spieren weer eens flink te trainen. Ook kunnen we ontdekken dat onze acties invloed hebben op de mensen om ons heen. We zijn van elkaar afhankelijk. Het virus vraagt zorg voor elkaar en onszelf even iets ontzeggen om voor de zwakkeren zorg te dragen. The Survival of the Kindest!

Dus laten we geen schuldigen zoeken, geen complotten bedenken, maar de uitdagingen die op ons afkomen aangaan, met zoveel mogelijk medemenselijkheid en zorgzaamheid.

©️ Psycholoog F. Morelli, Italië

💗
Stichting Blije Buren
Stichting Blije Buren
Mooie dag Lieverds X X X
Stichting Blije Buren
Tisjeboy Jay
Geniet van je dag ❤️
Stichting Blije Buren
Stichting Blije Buren
💗 mooie dag Lieverds 💗
Stichting Blije Buren
"Every Kinda People" {lyrics} by Robert Palmer
Takes every kind of people...to make the world go 'round
youtube.com
Stichting Blije Buren
Stichting Blije Buren
Hoezo beperkt !! 💗

Twitter


Sommige mensen keren je de rug toe simpelweg omdat je te positief bent en te veel licht geeft. Laat je niet afleiden. Blijf dit doen.

Door een toenemend gebrek aan woningen en geld voor begeleiding zijn de grote gemeenten niet meer in staat de #dakloosheid effectief te bestrijden. #daklozen #dakloze #dakloos #thuisloos #Amsterdam #Rotterdam #Utrecht https://t.co/pkdCpu6OUh

When you have a more compassionate mind, everything appears to you in a more positive light. If we employ our human intelligence with warm-heartedness, it creates a happy atmosphere and fosters a happy community.

@iljagort Een wijze raad , dank hiervoor @iljagort 🌿

I don’t like formality. There’s no formality when we’re born and none when we die. In between we should treat each other as brothers and sisters because we all want to live a happy life. This is our common purpose and our right.