Nieuw ‘Geschenk van Boven’ voor Blije Buren

Foto: oost-online.nl
Foto: oost-online.nl

Na de Burendag van het Oranje Fonds en Douwe Egberts is er nu ook de Super Burendag. Die werd een week later georganiseerd door de mensen van de stichting Blije Buren. En ze hadden wat te vieren. De nieuwe locatie bij de rotonde van de Cruquiusweg bij de Architectenbuurt werd feestelijk in gebruik genomen met mensen uit de buurt, voorbijgangers en natuurlijk de mensen die regelmatig te vinden zijn op deze bijzondere plek. De naam van de nieuwe voorziening: ‘Geschenk van boven’.

In maart moesten de Blije Buren het gekraakte wachthuisje van het GVB verlaten, waar ze de saamhorigheid in de buurt bevorderden door elkaar te ontmoeten, te leren kennen, samen te eten en elkaar te helpen. Nu een half jaar later is er een nieuw onderkomen. Het is de oude winkel van tankstation Autoradam bestaande uit twee portocabins die via zwaar transport vanuit West naar Oost zijn gebracht. Op verzoek van enkele ondernemers en buurtbewoners, moet het nieuwe onderkomen nog wel een kwartslag worden gedraaid. Niet iedereen is het daar mee eens. Andere buurtbewoners vinden de draaiing wel jammer omdat het leuke landelijke uitzicht, dat er nu nog is, daardoor verdwijnt.

Nieuwe start
Het werd een feestelijke dag met een gul zonnetje en veel belangstelling. Op het grote terras werd druk overlegd ook met de aanwezige ambtenaren en ondernemers over wanneer gas, water, licht en sanitair aangesloten kunnen worden en de totale opknapbeurt van het buurthuis van start kan gaan. Even verderop een uitstalling van levensmiddelen en vooral heel veel druiven. Want naast huiswerkbegeleiding, taallessen en kooklessen kunnen buurtbewoners die het nodig hebben ook hier weer terecht voor gratis levensmiddelen. Daarvoor wordt groente brood en fruit ingezameld bij winkels in de wijde omgeving.

[Bron: Oost-online.nl]