Christmas: a time of giving

x-mas wish

De kerstperiode is een tijd van bezinning en om na te denken over wat echt belangrijk is in het leven.

We willen onze dankbaarheid uiten voor de inzet van Peter, die 365 dagen per jaar van ochtend tot nacht op de been is om eten te verzamelen en te verdelen voor Blije Buren.

Ook alle mensen die hem helpen willen we enorm bedanken. En natuurlijk alle winkeliers die producten geven.

Onze liefde gaat ook uit naar Franny, die zich jarenlang iedere dag samen met Peter met hart en ziel heeft ingezet voor stichting Blije Buren. R.I.P lieve Fran ♥.

Stichting Blije Buren is in de afgelopen 11 jaar uitgegroeid tot een waar begrip in Amsterdam, ze helpt dagelijks honderden mensen en gezinnen in armoedesituaties, ieder met z’n eigen verhaal (denk bijvoorbeeld aan mensen die wegens omstandigheden buiten elke regeling vallen en dus geen overheidssteun ontvangen, mensen zonder vast verblijfsadres of verborgen armoede); door hen te voorzien van levensmiddelen. Daarnaast is Blije Buren er voor iedereen die voedselverspilling tegen wilt gaan en zich op deze manier inzet voor een beter milieu.

Maar Blije Buren gaat over meer dan alleen voedselverspreiding: aanvankelijk is het ontstaan als buurthuis waar allerlei soorten mensen samenkwamen. Waar altijd een grote pan soep en koffie klaarstond (net zoals bij het grote gezin van Peter vroeger thuis, waar iedereen altijd welkom was en standaard een plek extra gedekt werd aan de eettafel). Verse maaltijden werden bereid met het eten dat die ochtend was opgehaald. Al het eten lag uitgestalt in een marktkraampje, voor eenieder om gratis mee te nemen. Dit bijzondere gezicht riep veelal verbazing op bij nietsvermoedende voorbijgangers; genereerde spontane gesprekjes en bijzondere ontmoetingen. Iedereen kreeg de mogelijkheid om een ander te helpen, bijvoorbeeld door een extra tas eten mee te nemen voor die buurvrouw die slecht ter been is.

Blije Buren gaat over persoonlijke aandacht, mensen in zichzelf laten geloven en in hun eigen kracht laten staan, saamhorigheid bevorderen.

Koop dit jaar geen dure (nieuwe) cadeaus of een overvloed aan eten. Denk aan het milieu. Er is al zoveel, zoek het dichtbij, in je eigen buurt. Steun elkaar.

U kunt Blije Buren helpen door een bedrag te doneren. Het ingezamelde bedrag zal besteed worden aan het dekken van vervoerskosten en de aanschaf van een bakwagen voor het inzamelen en verdelen van de levensmiddelen over de stad.

DONATE NOW – SHARE AND BE CONNECTED ♥

IBAN NL36ABNA0590027050
T.n.v. Project Groep Holland
Beschrijving bij de overboeking: t.b.v. Stichting Blije Buren

kerstwens Blije Buren kerst 2022